Sağlamlıq

Deməli, siz xoşbəxtsiniz...
…Əgər səhər tezdən sağlam oyanmısınızsa, deməli siz gələn həftəyəcən bu həyata yaşamaq şansı olmayan 1 milyon adamdan xoşbəxtsiniz. …Əgər heç vaxt müharibə, həbsdə tənhalıq, əzab, işgəncə və aclıq görməmisinizsə, deməli b

Pozulmuş maddələr mübadiləsini necə bərpa etməli?
Resept çox sadədir. Sizə. 1 kq qreypfrut, . 500 qr alma,. bir az yaşıl şüyüd. 1 ədəd limon. lazım olacaq. Şirəçəkən maşında bütün qeyd olunan məhsulları çəkin. Alınmış 1 stəkan şirəni 2 yerə bölüb gündə 2 dəfə yeməkdən əvvə

Ətirli bitki çayları
Bitki mənşəli, çiçək və giləmeyvə çayları – onları nə vaxt içmək lazımdır və onların nəyə faydası var?. Qışda istinmək üçün gözəl və ətirli çaylar içmək məsləhətdir. Belə çaylara cökə çayı, nanə, itburnu, qızılgül, zəncirot

Tez bir zamanda arıqlamaq üçün bunları edin!
Aşağıdakı qidalardan istifadə etsəniz tezliklə arıqlaya bilərsiniz. 1. Gül kələmi və yaşıl lobya. Bu iki tərəvəzi qarışdıraraq yemək hazırlayın.Gül kələmi və yaşıl lobyadan hazırlanmış yemək maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır

Qara istiotun faydaları
Qara istiot 4 00 ildən artıqdır ki, mövcuddur. Qədim zamanlarda qara istiota çox dəyər verirdilər, hətta onu pula bərabər tuturdular. Qədim hind və yunan həkimləri qara istiotun müalicəvi xüsusiyyətlərini yüksək qiymətləndiriblə

Fitnes salonlarında qızların məşq qaydaları
1. İdman zalına getdikdə məşqçilərə məsləhətləşməkdən çəkinməyin. Məşqlərə düzgün yanaşmadıqda istənilən nəticəni əldə etmək mümkün olmayacaq. Sağlamlığınızı qorumaq və vaxtınıza qənaət etmək üçün, ştatlı məşqçilərlə məsləhətləşmə
Müalicəvi bitkilər – Ayıqulağı
Bitkilərlə müalicə təbii üsullarla müalicə hesab olunur və insan üçün zərərsizdir. Həmin bitkilərin siyahısına ayıqulağı yarpağı da daxildir ki, bu da böyrək xəstəliklərinin müalicəsində geniş istifadə olunur. Ayıqulağı yarpağını

Naringi qabığının müalicəvi xüsusiyyətləri
Naringini (mandarin) sevməyən insan çətin tapılar. Biz onu ləzzətlə yeyirik, qabığını isə fikirləşmədən atırıq. Amma onun qabığı çox faydalıdır. İmmunitetin artması, iştahanın açılması üçün 2 xörək qaşığı xırda doğranmı

Türkiyədə İhlamur kimi məşhur olan cökə çiçəyi
Türkiyədə İhlamur kimi məşhur olan bu çiçək soyuqdəymə zamanı geniş istifadə olunur. Kimyəvi tərkibi:. Cökə çiçəyinin tərkibinə saponinlər, flavonidlər, efir yağları, aşı maddələr, selik və s. daxildir. İstifadəsinə göstəriş:

Artıq çəki yığmağın səbəbləri
Oturaq həyat tərzi insanın artıq çəki almasına səbəb olur. İş saatlarında isə əksər peşə sahibləri hərəkətsiz olaraq kompüterin qarşısında oturur, bu da sonda piylənmə ilə nəticələnir. Rusiyada hansı peşələrin insanın kökəlməsin

Göz yaşlarımızın səbəbi nədir?
İnsan gözü 3 növ göz yaşı istehsal edir. Bazal göz yaşları-gözlərimizi nəm saxlamaq, görməyimizə kömək etmək üçün hər zaman istehsal olunur. Refleks göz yaşları- gözlərimizə nə isə düşəndə istehsal olunur, gözlərimizi təmizləyir

Beyin fəaliyyətini gücləndirən qidalar
Omeqa – ilə zəngin olan qidalar. Omeqa-3 yağ turşularının 2 növü var: DHA və ERA. Bunlar beyinin inkişafını gücləndirir, depresiyanı aşağı salır, yaxşı əhval-ruhiyyə yaradır, duyğularını düzgün ifadə etməyə və konsentrasiy

İnfarkt dünyadakı ölümlərin hələ də birinci səbəbidir
Havaların dəyişməsi ilə əlaqədar mart ayının sonlarından başlayaraq infarkt təhlükəsi artır. Odur ki, diqqətli olun!. Miokard İnfarktı ürəyi qidalandıran damarlardan birinin tıxanması ilə başlayan və ilk saatlarda açdırılmasa

Diliniz üzərində ağ ərp varsa...
Bu, həm sağlamlıqdakı problemə şahidlik edə, həm də norma variantı ola bilər. Ərp dilin orta hissəsindədirsə, ola bilsin səndə qastritin ilkin mərhələsidir. Arxa hissədəki ağ ərp sənin diqqətini böyrək və ya qaraciyərin vəziyyətin

20 siqaret xərçəng riskini 20 dəfə artırır.
Siqaretin zərərləri haqqında kifayət qədər çox eşitsək də siqaret çəkənlərin sayının heç də azalmadığını görürük. Onun zərərlərini bir daha xatırlatmaq istəyirik: 20 siqaret xərçəng riskini 20 dəfə artırır. İnsanın keçirdiy

Cavanlıq vitaminləri: dərinizi qocalmağa qoymayın
Yerkökü, ispanaq, kələm, turp və şirin kartofun tərkibində beta-karotin var. Beta-karotin orqanizmdə retinola və aktiv A vitamininə çevrilir. O, immuniteti gücləndirir, hüceyrələri zədələnməkdən qoruyur. C vitamininə sitru

Kahının müalicəvi xüsusiyyətləri
Kahı ideal arıqlamaq üçün dietik qida hesab olunur. Bununla yanaşı, kahı həm də bənzərsiz müalicəvi xüsusiyyətlərə də malikdir. Ürək-damar sistemi üçün faydalıdır. C vitamini və beta-karoten xolesterinin oksidləşməsinin v

Cəmi 1 xurma
Cəmi 1 xurma ilə qidalanan insan 10 ay xəstəlikdən ehtiyat etməyərək yaşaya bilər. Xurma yeyən insanlar, adətən möhkəm dişə və diş ətlərinə malik olurlar. Xurma sulfat tursusu ilə emal edilmir . Gündəlik qida rasionunda xurm

Soğanın bilmədiyiniz xüsusiyyəti. Daşları parçalayır və orqanizmdən xaric edir
2 kq baş soğanın qabığını təmizləyin, doğrayın. 2 kq şəkər tozu ilə qarışdırın. Zəif odda 2 saat pörtlədin, yanmaması üçün qarışdırın. 2-2, 5 litr sarı rəngli kütlə alınacaq. Bankalara boşaldın. Bankanın biri həmişə stolunuzu

Bal görmə qabiliyyətinin artmasına kömək edir
Insan orqanizmi üçün faydalı məhsullardan olan bal kalori və proteinlə zəngindir. Balın xeyrini sadalamaqla bitməz. Ancaq onlardan bir neçəsini sizə təqdim edirik. Balı limon və ya südlə içmək soyuqdəyməni sağaldır. Qur

Şəxsi gigiyena
Şəxsi gigiyena qaydalarının bünövrəsi kiçik yaşalarda valideyinlərimiz tərəfindən qoyulur. Digərləri isə həyatımızın və cəmiyyətin inkişafı ilə yaranır. Bədənə qulluq. Bədənə qulluq bir neçə komponentdən ibarətdir. Orqanizm

Sağlam həyat tərzinin əsas prinsipləri.
Hazırda ən aktual problemlərdən biri də həyat tərzinin əks istiqamətdə inkişafıdır. Sürətli həyat tempi, ekologiyanın pisləşməsi, informasiya və texniki xarakterli gərginliyin artması kimi amillər insan orqanizminə mənf

Ruhən rahat olmağa çalışın!
Ruhi rahatlıq insan həyatının ən vacib amillərindən biridir. Ruhi rahatlığın meyarları beş hissəyə bölünür. Onlara əməl etməklə siz özünüzü daha rahat və cəsarətli hiss edəcəksiniz. Gülüş – bu dərmandır. Onu hər gün istifad

Bu bitki ölümdən başqa bütün xəstəliklərə dərmandır
Qara zirə yağının tərkib hissəsi 100-dən çox komponentdən ibarətdir. Onlardan bəziləri isə hələ də tətqiq olunmayıb. 1959-cu ildən ildən etibarən beynəlxalq universitetlərdə bu sahədə 200-dən çox tədqiqat işləri aparılmışdır